onsdag 31 oktober 2007

Saved2save?

Tanken som ligger i namnet Saved2save är besynnerlig!
Är vi (troende) frälsta för att nya människor i sin tur ska bli frälsta (räddade) tror ni? Visst tanken verkar radikal om än rätt så förlegad. Och så klart anser väl varje Kristusälskande kristen att det är till stor glädje om han/hon kan vara redskap till att en vän, bekant eller också vem som helst skulle bli frälst genom att tro på Jesus som frälsare... Inget ont med det så klart! MEN ... det kan väl aldrig vara rätt tänkt att tro att vi blev frälsta bara för att även andra skulle bli frälsta? Helt teoretiskt kan man nämligen säga att då behöver den sista hedningen ju inte bli frälst, för det finns ju inga fler som kan bli frälsta.... Okay, inte direkt trovärdigt att det skulle bli så, men slutsatsen stämmer väl ändå, eller?
Nej, vi blir frälsta ur vårt andliga mörker för att lära känna Gud och hans underbara kärlek som kommer att leda till att vi brister ut i stor vördnadsfull lovsång. Läs t.ex. Ef.1:4 och framåt där det bl.a. står att vi ska "stå heliga och fläckfria inför sig i kärlek. Han har förutbestämt oss till att få söners rätt genom Jesus Kristus och förenas med Honom — det var Hans viljas beslut —". (Det är slutmålet även om det finns en del mer att säga om det.) Om vi tänker efter kan vi ändå förstå lite gran av den tanken om vi bara föreställer oss en brud och en brudgum som längtar att få bli förenade med varandra.... Men äktenskapets kärleksförening på jorden är ändå ganska bristfällig. Det syns först och främst i statistikerna om antalet skilsmässor. Så annorlunda det kommer att bli när Jesus, den himmelska brudgummen ska förenas med Guds församling av alla pånyttfödda kristna, som är Hans brud.

Denna föreningen ska leda till en gränslös beundran (tillbedjan) av den himmelska brudgummen: människosonen Jesus Kristus. Upp.4:11,12
Saved2save? Tack och lov går det mycket, mycket längre än så! Ett opassande namn alltså!
Dagen: Frälsningsarmén öppnar träningsskola, 2007-10-31

1 kommentar:

  1. Aha, helt rätt. Precis vad jag reagerat på ibland. Gud räddar inte en människa bara för att rädda nästa. Han älskar varje individ och vill rädda varje människa för sin egen skull. I Jesu liknelse om herden med fåren så letar ju inte herden upp det förlorade fåret för att kunna hitta fler får, utan för att ville hitta just det fåret.

    /Herik (som precis hittat denna blogg)

    SvaraRadera